Zo doe je het als werkende moeder (ouder) goed!

ik heb het antwoord niet, helaas! In de context van moeder zijn is het zo situatie afhankelijk van wat goed is. En daarbij bepaal jij dat, je kinderen en dus je gezin. Toch zijn er zaken die ons belemmeren en de grootste is flexibiliteit!

Met 2 kinderen en een derde opkomst ben ik toch druk bezig in m’n hoofd met hoe het straks allemaal gaat werken.

Als moeder heb je meerdere rollen. In het bedrijfsleven hebben we functieprofielen die ons inzicht geven in werkzaamheden, competenties en vaardigheden. Elk jaar heb je een gesprek met jouw manager en word je beoordeelt op basis van jouw functie. Ga zo door of ik zie hier en daar nog wat ruimte voor ontwikkeling.

Zo gaat het in het echte leven natuurlijk niet. Dat is aan de ene kant fijn omdat je zelf moet en kan bepalen wat goed is, aan de andere kant twijfel je en weet je ook niet in elke situatie hoe je moet reageren. Hoe zorg je ervoor dat je de juiste dingen doet en dat je ze goed doet? Hoe voed je je kinderen op? Welke impact heeft jouw gedrag op de kids? Is het juist goed als je werkt als moeder of is thuisblijven beter? Is er überhaupt een goed of fout?

M’n oudste zit op de basisschool en een paar keer per week krijg ik via de app een uitnodiging voor een activiteit, OVERDAG! De eerste keren denk je netjes verlof opnemen en kom je opdagen, daarna denk je fuck it ik kan moeilijk iedere week naar de kinderboerderij. Moet ook gewoon werken! En dat is misschien nog wel de grootste uitdaging van het hebben van een baan. Flexibiliteit!

Het zou zoveel makkelijker zijn voor moeders en vaders als we flexibel zouden zijn. Als we meer op afstand zouden werken, niet meer in de file hoeven staan en geen vrij hoeven te nemen voor een activiteit op de basisschool. Omdat je je werkdag gewoon omgooit en later begint met werken.

Wat zijn jouw uitdagingen als werkende moeder / ouder?

Posts created 61

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: