Waarom je niet altijd moet doorzetten!

“Je moet gewoon doorzetten” dat advies heb je vast een keer gehad van iemand uit jouw omgeving. In sommige gevallen is dat een hele mooie en goede eigenschap. Zo helpt het jou bij het behalen van doelen die je gesteld hebt.

Er zijn ook situaties waarbij doorzetten niet altijd het juiste is om te doen. Bijv. Als je al een langere periode met tegenzin naar je werk gaat of al jaren in relatie zit die niet goed voor je is. Ik vraag me af in hoeverre doorzetten dan goed is? Ik zie het eerder als vluchtgedrag. Je bent bang om er een punt achter te zetten. Vanuit stabiliteit en zekerheid blijf je doorgaan. Maar op de lange termijn zal het ten kosten gaan van jezelf en dus ook van jouw geluk en energie.

Vraag jezelf af of je de situatie kan veranderen. Of je jouw werk leuk kan maken en of je door middel van relatietherapie je relatie kan verbeteren? Als dit ook maar enigszins kan dan moet je inderdaad doorzetten, en ervoor gaan. Als je alles al hebt geprobeerd dan is het goed om de knoop door te hakken. Hoe eng dat ook is!

Wij mensen zijn op zoek naar zekerheid. Stoppen met een baan of een relatie zonder dat je weet wat je ervoor terugkijkt geeft ons een ontzettend naar gevoel. Het maakt ons onzeker en bang. Daarom kiezen we voor de veilige weg ook als dat niet goed voor ons is! Vraag jezelf af of doorzetten het beste is om te doen!

Posts created 61

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: