Heb jij al een Caroline?

Het is eenzaam aan de top. De problemen die jij ervaart als hoge pief in de ivoren toren worden niet altijd door jouw managers begrepen. Dat komt omdat je niet open bent over jouw uitdagingen, problemen, belemmeringen en slapeloze nachten. Maar ook jij bent een mens, ook jij wil af en toe je uitdagingen en gevoelens kunnen delen. Ook jij weet soms niet welke keuzes je moet maken. Je hebt iemand om je heen nodig die je snapt en steunt. Iemand die jij kan vertrouwen. Iemand die jou kan helpen als je het even niet meer weet.

Mark Rutte toonde afgelopen week zijn kwetsbaarheid tijdens het debat, omdat hij zijn tekst kwijt was. Voor het eerst zagen we een minister-president die kwetsbaar terugviel op zijn rechterhand. Zijn steun en toeverlaat, zijn vertrouweling, zijn Caroline. Naar onze mening heeft iedereen een Caroline nodig. Iemand die jouw steun en toeverlaat is op de momenten dat je het even niet meer weet. Op de momenten dat je kwetsbaar bent of even niet zo sterk in jouw schoenen staat. Een directeur heeft dus ook vertrouwelingen nodig om zijn of haar kwetsbaarheid bij te tonen. Iemand die even een spiegel voorhoudt of een te nemen besluit bevestigd of bekritiseerd. Vindt dus zelf jouw Caroline en laat gewoon je kwetsbaarheid zien.  

Posts created 61

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: