We zijn verleerd om buiten de kaders te denken

Als ik ergens jnoen van krijg dan zijn het mensen die zeggen “ maar zo hebben we het toch altijd gedaan”. Jnoen is overigens een ander woord voor hoofdpijn en is een woord wat in raps of op de straat wordt gebruikt. Je kinderen kennen het woord vast.

Ook ik krijg steeds meer last van buiten de kaders denken. Dat is niet zo gek als je al een paar jaar ergens werkt. Eigenlijk zou je er van de ene op de andere dag weer blanco in moeten kunnen stappen. Alles wissen en weer doen alsof het je eerste dag op werk is. Je werk op een andere manier benaderen.

Wat mij helpt innoveren is mijn netwerk. Buiten de organisatie waar ik werk in gesprek gaan met mensen en het liefst nog buiten de branche want in de IT wereld is veel hetzelfde. Hoe werkt het in de zorg? In de bouw? In het onderwijs?

Ook gesprekken met nichtjes en neefjes zorgen bij mij voor creativiteit. Die hebben echt geen idee wat je doen en wat de standaard is en kunnen je geniale vragen stellen waar je goed over na moet denken.

Wil je buiten de kaders denken? Zit je weggerot achter je bureau? Elke dag hetzelfde kunstje? Probeer te ontdekken. Ga erop uit. Praat met mensen in je netwerk of met je kinderen of maak een wandeling van een uur in het bos. Vergeet hoe je het gister hebt gedaan en denk na over hoe je het morgen kan doen! Blijf innoveren 😉

Posts created 61

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: