Alles is relatief! | zelfreflectie tijdens mijn vakantie!

Ik ben zwart / wit. Alles of niks. Vandaar de titel ALLES is relatief. Nu ik ouder word en meer ervaring krijg merk ik dat er ook een grijs gebied is. Maar goed dat is een ander onderwerp!

Een uur kan een eeuwigheid duren en een dag kan voorbij vliegen. Terwijl elk uur altijd hetzelfde aantal minuten en seconden telt. Hoe komt dat?

Steeds vaker probeer ik te relativeren. Vooral op vakantie lukt het mij erg goed!

De gedachten “Wat hebben we het toch goed” flitst meerdere malen door mijn hoofd als ik in het buitenland ben.

Wij mensen zijn te veel bezig met elkaar. De goal in life lijkt wel om steeds meer te bezitten als mens, steeds succesvoller te worden en het beter te doen dan een ander. ( niet ontkennen, jij doet dat ook).

Mijn rode persoonlijkheid (disc) herkent dit enorm. Ik stel doelen, realiseer ze en voel er vervolgens niks bij. En weer door denk ik dan!

Als je wil volhouden met dat waar je mee bezig bent, dan kan relativeren heel handig zijn. De ruzies in een relatie kunnen makkelijk opgelost worden met de vraag: “Waar doen we eigenlijk zo moeilijk over?” De uitdagingen op het werk met een collega kunnen opgelost worden met de vraag:“ waarom reageren we eigenlijk zo naar elkaar?”.

Wees niet gefrustreerd als mens. Dat is nergens voor nodig. Adem in en adem uit. Welke uitdaging je op dit moment ook hebt, onthoud alles is relatief. Relativeren helpt alleen als je je niet verhoudt tot andere mensen. Kijk naar jezelf en naar jouw situatie. Als je je verhoudt tot jezelf en er alles uit kan halen, dan blijf je scherp.

Zoals Einstein mooi zei: “Als je een gelukkig leven wilt, verbindt het aan een doel en niet aan mensen of dingen.” Hij zei dat niet letterlijk. Hij kon geen Nederlands maar ik vertaal het even!

Cheers!

Posts created 61

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: