Ik ben druk! En ik ben moe, continu! | zelfreflectie tijdens mijn vakantie

Tegenwoordig geeft iedereen hetzelfde antwoord op de vraag “ hoe gaat het?”. Ik hoor de laatste tijd te vaak dat men het te druk heeft of erg moe is. Vaak geven ze beide antwoorden. Wat niet gek is, als je druk bent dan is t ook logisch dat je moe bent. Ik vraag altijd door om te achterhalen waar men het zo druk mee heeft. Meestal krijg ik een kort antwoord wat begint met “ je weet wel, alles…”

Voor mij is druk zijn een teken van niet in control zijn. Als ik druk ben dan betekent het vaak dat het druk in m’n hoofd is. Ik weet niet hoe ik mijn hoofd kan ordenen en ga dan lopen malen over “What if scenarios” en ik kan je zeggen dat kost veel energie.

Als ik voel dat ik druk ben of last heb van vermoeidheid dan betekent dat 9 van de 10 keer dat ik met zaken bezig ben die mij niet boeien, die mij onbewust toch veel energie kosten en die ik eigenlijk niet zou moeten doen. Ik probeer dan altijd te achterhalen wat het is zodat ik er mee kan stoppen! Ik word vaak moe van mijn eigen gedachten.

Gister waren we met ons gezin een hapje gaan eten. Terwijl we op ons eten aan het wachten waren, was m’n man een spelletje aan het spelen met issam. Onze oudste zoon. Ik keek naar ze, hoorde ze iets zeggen, ving een woord op, begon er een verhaal bij te bedenken, een scenario, wat niet aan de orde is of heeft plaatsgevonden, en werd ineens heel boos…..zomaar, uit het niets zonder reden. Dat duurde gelukkig maar een paar minuten want ik vroeg mezelf af waarom ik mezelf druk maak om iets wat er niet is.

Heb jij last van vermoeidheid of drukte? Pak dan nu pen en papier. Schrijf al jouw gedachten op en maak een prio lijstje. Geef bij elk punt aan welk gevoel je erbij hebt. Wat voel je bij de desbetreffende activiteit die op je to do lijstje staat? Schrijf daarna op of je er naar uitkijkt of tegenop zit…begin met de dingen waar je tegenop zit en maak je lijstje af. Maak je hoofd leeg! Het leven is te kort om continu maar druk en moe te zijn!

Lets get zen together, succes!

Cheers,

Mounia

Posts created 61

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: