Stel, ik was hier geboren. Wie zou ik zijn geworden? | zelfreflectie tijdens mijn vakantie

Tijdens onze rondreis van 3,5 week schrijf ik wat korte blogjes van zaken die ik zie en die iets met mij doen.

Terwijl ik met m’n gezin in de auto van het ene dorpje naar het andere dorpje rij, zit ik naar buiten te staren. Wat een prachtige bergen! Ik droom zoals gewoonlijk weg. Ik zie een huisje bovenop de berg, er staan wat kinderen bij een ezel met grote waterflessen die ze net hebben gevuld. Zo te zien hebben ze water gehaald.

De kinderen zijn ondertussen aan het spelen en aan het lachen. Terwijl hun gezichten vol zitten met zwarte vlekken. Is het zand? Geen idee… Het valt mij op dat ze heel vrolijk zijn. Gek denk ik, want ze hebben net waterflessen moeten halen. Dat lijkt mij een basisbehoeften en cruciaal om altijd te hebben. Daarnaast zijn het kinderen en zouden kinderen niet verantwoordelijk moeten zijn om met een ezel waterflessen te gaan halen. Toch leven ze zo en is het voor hun niet meer dan normaal. Het feit dat ze lachen geeft aan dat ze er zelf niet zo mee zitten, of het naast zich hebben gelegd en het geaccepteerd hebben. ( is mijn aanname).

Nu zijn we in een land aan het rondreizen waar onze ouders vandaan komen. Ik vraag mezelf dan af wie zou ik zijn als ik hier geboren zou zijn?

Het gezin van herkomst, de plek waar je geboren bent en de rolmodellen in je leven zijn bepalend voor de rest van jouw leven. Dit bepaalt hoe jij handelt, communiceert en hoe jij je gedraagt. Je denkt dat je dit zelf kan sturen en dat jij de controle hebt maar zelfs de manier hoe je denkt is daar gevormd en beïnvloed. Jouw manier van denken is ook subjectief en deels bepaalt.

Om jezelf te kunnen begrijpen zou je jezelf een aantal vragen kunnen stellen. Bekijk ze op deze site en beantwoord ze: https://www.eigenhandigvooruit.nl/62-vragen-om-echt-beter-leren-kennen/

Succes!

Posts created 61

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: