HR

We denken in functies maar handelen naar relaties!

De bedrijfscultuur als de ziel van de organisatie!

Bijna alle organisaties hebben een organogram. Simpel plaatje waarbij je heel snel kan zien wie welk team heeft en waar diegene precies staat in de hiërarchie. Leuk dat wij alles methodisch proberen te maken rondom mensen maar dat organogram is natuurlijk nooit de praktijk. Dat is dit plaatje! Mensen zijn sociale wezens en op zoek naar sociale relaties. We hebben het de hele dag over structuur en cultuur maar we vergeten eigenlijk de natuur. En met dit laatste bedoel ik de mens en haar behoeften, de mens van nature! Cultuur ben jij. Als je zegt dat je de cultuur wil veranderen dan zeg je eigenlijk dat jij jezelf moet veranderen. En dat maakt het nou zo lastig. Mensen willen wel veranderen maar niet veranderd worden. In mijn hoofd werkt alles heel simpel en op de volgende manier > je bent iets en je wil iets en daar tussen zit gedrag.

Dusss Oude cultuur >> ander gedrag << > nieuwe cultuur.

De vraag is nog even, welk gedrag hoort daarbij? En hoe doe ik dat? Als we nou teruggaan naar de natuur en elkaar gaan behandelen als human beings in plaats van human resources dan hebben we al een grote stap gezet!

Posts created 61

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: