HR

Jouw manager is niet je vader!

Soms kunnen mensen op de werkvloer best heftig reageren. Vooral als ze feedback krijgen of iemand de confrontatie met ze aangaat. De emoties zijn vaak heftiger als ze van een manager komen. Als je moet omgaan met autoriteit en je word geraakt in jouw gevoelens dan acteer je op dat moment niet in het hier en nu. Op dat moment word je namelijk geraakt in jouw kind. Je bent onbewust een situatie aan het herbeleven. Vandaar jouw reactie, die je vaak op dat moment niet zo kan plaatsen. Op dat moment voelde je je even het kleine meisje of jongetje.

Soms zit ik achter mijn bureau te staren naar m’n collega’s ( ja zo creepy ben ik 😂) Sommige zijn vechters andere helemaal niet. Sommige hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel en andere zitten er nonchalant en relaxt bij. Sommige zijn met zichzelf bezig en sommige met de omgeving. Gedrag die we dagelijks zien op de werkvloer is vaak een herhaling van patronen uit het gezin van herkomst.

Je bent in m’n ogen daarom ook pas een goede coach als jij mensen in de kern weet te raken. Gedragsverandering begint namelijk bij het snappen van gedachten en gevoelens van de ander. Vaak weet de ander zelf niet eens waarom hij of zij reageert zoals hij of zij reageert. Er zullen vast mensen aan het lezen zijn die heel overtuigend nee schudden en het verhaal niet herkennen maar ik vraag me dan af; hoe bewust ben jij van jouw gedrag? Dus ga bij jezelf na wat je zoal doet op een dag en waarom je dat op die manier doet. Waar komt het vandaan?

Ik kan uren schrijven over dit onderwerp maar om er een logisch verhaal van te maken zet ik er nu even een punt achter en zal ik een aparte blog schrijven over verdiepend coachen want daar gaat het eigenlijk over.

Posts created 61

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: