Soms kunnen medewerkers maar beter vertrekken

Tijdens mijn zwangerschapsverlof ben ik een aantal keer naar het ziekenhuis geweest voor wat afspraken. Tijdens het wachten vielen mij een aantal interessante dingen op 😉.

Zo zat ik bij mijn laatste afspraak bij de afdeling gynaecologie. Ik kwam aan bij de balie en de vrouw achter de receptie kwam een beetje zenuwachtig over. Ze vertelde gelijk dat het haar eerst werkdag was. Ik zei dat ze haar tijd moest nemen en dat ik geen haast heb.  Naast haar zat een andere collega. Die keek iets minder vrolijk.

De vrouw vroeg om mijn afsprakenkaart maar die had ik niet. Ze keek in de handleiding en toen ze er niet uit kwam vroeg ze haar collega wat ze moest doen. De collega naast haar begon een heel verhaal over hoe zat ze het was en dat de processen hier niet kloppen, dat iedereen maar wat doet, dat de managers geen idee hebben wat hier speelt en dat ze continu opgezadeld wordt met administratief werk. Het was geen antwoord op de vraag maar de vrouw durfde haar niet te onderbreken en bleef luisteren.  Uiteindelijk gaf ze antwoord op de vraag. Het was geen probleem dat ik geen kaart had. Ik mocht plaatsnemen in de wachtkamer. Terwijl ik aan het wachten was hoorde ik de vrouwen in gesprek.

De vrouw die daar al wat langer werkten had het duidelijk niet meer naar haar zin. Vanuit de wachtkamer hoorde ik haar zeggen  ‘’ je komt er nog wel achter hoe het echt hier is, je rent straks gillend weg’’. Een kwartier later pakte de vrouw haar tas en ging ze blij naar huis. ‘’ Zo mijn dienst ziet er gelukkig op, succes!!’’ zei ze tegen de nieuwe medewerker.

>

 

Nu even mijn mening op deze situatie. Ik kan natuurlijk niet beoordelen wat er exact aan de hand was maar deze mevrouw had het duidelijk niet naar haar zin. De situatie op het werk zat haar zo dwars dat ze vergeten was dat je een nieuwe medewerker warm moet ontvangen.  Ze was alleen maar negatief aan het beïnvloeden. Mijn advies aan deze mevrouw zou zijn maak je frustratie kenbaar bij de juiste personen. Achter gesloten deuren. Beinvloed je collega’s niet negatief en blijf professioneel in het bijzijn van je klanten. De hele wachtkamer zat namelijk mee te genieten.

Aan de werkgever; dit gedrag is vaak geschreeuw om aandacht. Blijf in gesprek met je medewerkers en luister vooral. Vaak hebben de medewerkers ideeën over hoe zaken beter kunnen. Betrek ze erbij!

 

Groetjes,

Mounia

Meer blogs op www.Mouniahouari.com

Ik wil jou helpen om jouw dromen te realiseren. Door het schrijven van verschillende blogs probeer ik je te triggeren om na te denken over jouw toekomst.

 

Posts created 61

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: