Aan de micromanager >> je zet jezelf voor schut!!

Terwijl ik 2 uur mezelf moet entertainen in de wachtruimte van het ziekenhuis denk ik na over wat er net gebeurde.

Ik had om 9 uur een afspraak en werd netjes op tijd geholpen. De dame die bloed bij mij moest afnemen was blijkbaar nieuw want er liep iemand met haar mee. De vrouw die mee liep en uitleg gaf kwam een beetje geïrriteerd over.

Aangekomen in de cabine begon de geïrriteerde mevrouw de andere vrouwelijke collega van haar al direct te vertellen wat ze niet goed deed. Bij elk klein dingetje wat de vrouw deed hoorde je de geïrriteerde vrouw zuchten en puffen. De vrouw die in mijn ogen nieuw was bleef vriendelijk en liet zich niet gek maken door haar zuchtende collega. Terwijl haar collega nog steeds niet de moeite had genomen om goedemorgen te zeggen. Bleef ik verbaasd naar haar kijken.

 

 

 

De dame moest wat gegevens intikken in de computer. Blijkbaar was de software nieuw en even wennen voor haar. “ neem de tijd” zei ik. De geïrriteerde vrouw was het daar blijkbaar niet mee eens. Die zei alleen maar “ je doet het fout”, “ zo hoort het niet”, “dit duurt te lang”. Tot mijn verbazing pakte zij het toetsenbord uit haar handen en het formulier uit mijn handen en ging ze zelf de gegevens in de computer invoeren. Nu raakte ik geïrriteerd.

Het bloedprikken kon beginnen en de geïrriteerde dame ging weg. Althans daar leek het op. Vervolgens kwam ze nog 3x terug om te kijken of de stickers goed waren geplakt, de barcodes klopten en of ze de afspraak heeft afgevinkt. Ik vroeg aan de vriendelijke dame of ze nieuw was. ‘’Nee hoor ik werk al 7 jaar op deze afdeling. We hebben alleen een nieuwe manager’’ zei ze. #facepalm 🤦‍♀️

Wat bezielde die vrouw toch? Ze zette zichtzelf voor schut. Daarnaast gaf ze haar medewerker geen ruimte om haar werk te doen. Heeft ze wel enig idee wat voor impact haar gedrag heeft op de medewerker? Heeft ze door dat ze op deze manier afstand creëert  en onvrede?

Dus aan de geïrriteerde mevrouw die zelf nieuw was >>  doe normaal! Geef je medewerkers de ruimte en vrijheid om hun werk te doen. Sta achter ze, blijf in contact met ze en vertel ze wat ze goed doen. Dit geeft jouw medewerkers zelfvertrouwen!

 

Posts created 61

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: