HR

Wake up manager! Het is tijd om te veranderen!

Een veel besproken thema in deze tijd is leiderschap.

In een tijd van snelheid en verandering komen de meeste businessmodellen onder druk te staan. De meeste organisaties proberen daarom te transformeren. De ene sneuvelt en de ander is succesvol.

Organisaties moeten veranderen. Zo wordt in de IT branche de time to market steeds korter. En hierdoor komen de klassieke businessmodellen onder druk te staan. Er wordt ook steeds meer verwacht van bedrijven. Door klanten maar ook door medewerkers. De sleutel tot het succes in de toekomst is leiderschap.

Wat betekent dit voor jou als manager?

*Het gaat niet meer om de inhoudelijke kennis. Het gaat erom dat jij mensen in beweging krijgt en kan aansturen.
* Je dient te motiveren en inspireren. Niet geforceerd maar oprecht. Je bent bezig met de ontwikkeling van de medewerkers en draagt bij aan hun werkgeluk.
* Je dient je dienend op te stellen: hoe kan ik jouw helpen om beter te worden?
*Wees authentiek, integer en betrouwbaar. ( ik vind dit persoonlijk de basis, als je dit niet bent dan zou je die rol niet eens mogen bekleden wat mij betreft).
*Stel je kwetsbaar op. Dit siert je en brengt je meer in verbinding met je medewerkers.
*De top beslist vaak de invulling van managementposities. Vaak worden er keuzes gemaakt die medewerkers niet altijd kunnen plaatsen. Dat werd altijd geaccepteerd. Tijden zijn veranderd. Als ze vinden dat je het niet goed doet dan zullen ze dit niet accepteren! Je zal je moeten bewijzen!

Managementfuncties zijn belangrijker geworden dan ooit. Het maakt of breekt een organisatie. In een tijd waarbij het krijgen van goed personeel schaars is dienen we er in ieder geval alles aan te doen om ze te behouden. Neem leiderschap serieus en zet het bovenaan je – 2018 to do – lijstje.

Dus beste manager begin 2018 met voor de spiegel staan en kritisch naar jezelf kijken!

Groetjes,

Mounia

Posts created 61

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: