Welk advies ik mezelf had gegeven als ik 10 jaar terug in de tijd kon!

14 januari 1991 geboren. Dat betekent dat ik vandaag jarig ben. Ik ben 27 jaar geworden. Op je verjaardag hoor je heel blij te zijn. Nou ben ik dat ook altijd wel maar het is ook altijd een dag dat ik ga zitten piekeren.

Toen ik nog een puber was toen keek ik altijd erg uit naar ouder worden. De dagen gingen zo traag. Het enige wat ik wilde was volwassen zijn.  Nu ik 27 jaar ben geworden kan ik gewoon niet geloven hoe snel de afgelopen jaren zijn gegaan. 5x sneller dan mijn tienerjaren. Bizar!

Als ik het gesprek zou kunnen aangaan met de 17jarige ik dan had ik toch wat andere adviezen gegeven (achteraf gezien):

1# Calm the fuck down
Wees niet zo geobsedeerd met ouder worden. Je hebt nog een hele leven voor je dus geniet nou maar van het hier en nu. Maak je geen zorgen over de toekomst en plan ook niet te ver voorruit. Stop met leven in de toekomst!

2# Maak meer plezier
Je hebt 3 bijbaantjes en hebt je net ingeschreven om 2 opleidingen tegelijkertijd te gaan doen. Daar waar je vrienden bezig zijn met plezier maken. Zoek meer balans. Je hoeft niet te kiezen. Je kan werken, studeren en plezier maken.  Waarom altijd uiterste?

3# Maak je niet ondergeschikt
Wordt niet zenuwachtig van volwassen mensen of mensen met een bepaalde status of positie op de werkvloer. Het zijn echt maar mensen! De geldingsdrang en onzekerheid is nergens voor nodig.

Nou heb ik als mens nergens spijt van. Gelukkig ben ik nu – meer dan ooit – bezig met mezelf beter te leren kennen. En zie ik mezelf steeds meer als een echte volwassenen met steeds meer zelfvertrouwen en een realistisch zelfbeeld.

Wat zou jij willen zeggen tegen de persoon die je 10 jaar geleden was?

Groetjes,

Mounia

Posts created 61

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: