Gebruik jij je verstand of onderbuikgevoel?

Ik heb het zo vaak. Dat ik niet kan uitleggen waarom het niet goed voelt. Rationeel gezien lijkt het te kloppen. Denk aan een sollicitant die je op gesprek hebt en die voldoet aan alle gestelde eisen maar dat je gevoel toch zegt ‘’doe het niet’’. Ja, wat doe je dan? Ik kan moeilijk zeggen >> ’’ alles klopt, je voldoet aan alle gestelde eisen maar mijn gevoel zegt dat we het beter niet kunnen doen’’. Ik vind dat je het wel moet kunnen benoemen waar het gevoel op gebaseerd is. En dat is altijd lastig met gevoel. Het is ongrijpbaar en niet altijd te beargumenteren.

Het gekke is dat het wel altijd klopt. Mijn gevoel heeft mij nooit in de steek gelaten.

Ondanks dat ik het nog steeds lastig vind om te benoemen waarom ik ergens geen goed gevoel bij heb, geef ik mijn gevoel steeds meer de ruimte. Juist omdat ik heb gemerkt dat het mij niet in de steek laat en sterker nog ik spijt krijg van het feit dat ik niet naar mijn gevoel heb geluisterd. Ik geloof dat je gevoel een stem is van het onbewuste. Het is gebaseerd op informatie / prikkels die je onbewust krijgt. Dus waarom zou ik het niet omarmen?

 

 

Zoals Einstein mooi zei;
‘’Het intuïtieve denkvermogen is een godsgeschenk en het rationele verstand is een dienaar. We hebben een maatschappij geschapen die de dienaar vereert en het geschenk is vergeten.”

En die quote sluit mooi aan bij wat er dagelijks op de werkvloer gebeurd. Kijk maar naar de pioniers in de meeste organisaties. Die worden ook geselecteerd op basis van het analytische en rationele denken. Uiteraard erg belangrijk maar hierdoor mist altijd de zachte kant. De gevoelskant! De kant die vaak het meest doorslaggevend is als je werkt met mensen.

Kortom geloof altijd in jezelf. Je kan en weet meer dan jezelf denkt. Bij het nemen van beslissingen op de werkvloer of wellicht andere keuzes in het leven is het belangrijk om met die keuze dicht bij jezelf te blijven. Luister naar je onderbuik gevoel. Probeer te achterhalen waar dit vandaan komt en waar het op gebaseerd is.

Het allerbelangrijkste is dat jij jezelf altijd in de spiegel kan aankijken, en kan zeggen dat je trots bent op de keuzes die je hebt gemaakt!

 

Posts created 61

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: