Waar kies jij voor :Je hart of je bankrekening?!

Daar waar wij aan het nadenken zijn over wat wij leuk vinden en willen met ons leven. Hebben onze voorouders dit dilemma niet gekend. Het doel was vooral om het gezin te onderhouden. Niet lullen maar poetsen! Ze dachten niet na over wat ze deden. Uren lang in een fabriek zwoegen of in het bedrijf van hun vader waar ze verplicht moesten werken. Ze hadden geen keus. Hun doel was om het gezin te onderhouden en te voorzien in basisbehoeften. Zij hadden hele andere dilemma’s.

Tegenwoordig is het allemaal anders. Tijden zijn veranderd. We willen niet alleen voor het geld werken. Dat zou meer een gevolg moeten zijn van wat wij doen. We zijn op zoek naar betekenis.

 

De bankrekening

Als je kiest voor de bankrekening dan kan je veel kopen maar je zal ook hard moeten werken. Verstand op 0 en aan de slag. Het zal je wellicht veel energie kosten omdat je werkt om te werken en niet zo zeer voor de intrinsieke bevrediging. Ik ben benieuwd hoe lang je dit volhoudt.

Je hart

Als je kiest voor het volgen van jouw hart dan kies je automatisch voor passie. Je kiest voor impact maken, lief hebben, intrinsieke motivatie en eigenlijk voor het leven. Je kan achteraf zeggen ik heb geleefd! Ik heb elke dag kunnen doen wat ik wilde doen! Dat zou toch geweldig zijn als je zo kan terugkijken naar jouw leven?!

Zoek het werk waarin je jezelf kwijt kan! Het is nou eenmaal een feit dat je tot je 67ste moet werken (tuurlijk hier en daar wat uitzonderingen) Maar het blijft toch een fucking groot deel van jouw leven. Mijn tip is kies voor een betekenis leven! Kies voor je hart..

Hieronder nog een blog over hoe je je passie kunt vinden mocht je deze nog niet gevonden hebben. https://www.linkedin.com/pulse/shit-ik-kan-mijn-passie-niet-vinden-wat-nu-mounia-houari-/

Meer blogs op Facebook >> https://www.facebook.com/Mouniahouari1/

Groetjes,

Mounia

Posts created 61

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: