Luisteren????? Ik praat liever!

Oeps dacht ik…voor mijn gevoel was het een heel leuk gesprek maar was het ook effectief?

Sommige mensen zullen het herkennen. Ook ik moet het erkennen. Ik vind een gesprek vaak leuk als ik zelf aan het woord ben. Daar betrapte ik mezelf laatst op. Ik kwam een gesprek uit waar ik dus blijkbaar onbewust 80% van de tijd aan het woord was. Na het gesprek zei ik tegen mijn collega die er ook bij zat en geen woord had gezegd ” wat een leuk gesprek was dat zeg”. Toen ik later die dag een gespreksverslag ging schrijven kwam er niet zoveel in te staan. De andere persoon had weinig gezegd dus het verslagje was maar 3 regels. Oeps dacht ik..voor mijn gevoel was het een heel leuk gesprek maar was het ook effectief? En hoe heeft de ander het ervaren?

Na 5 minuten lang op mijn lippen bijten begon ik toch weer de meeting over te nemen.

Laatst kreeg ik de opdracht van mijn coach om stil te zijn bij meetings en om goed te luisteren naar wat er wordt gezegd. Ze zei je kan ook impact maken met stilte. Door te luisteren kan je meer bereiken. Je hoeft niet altijd wat te zeggen. Dat triggerde mij. Bij de eerste 10 meetings bleek het voor mij toch erg moeilijk om niks te zeggen. Na 5 minuten lang op mijn lippen bijten begon ik toch weer de meeting over te nemen. De 11e keer lukte het mij wel om stil te zijn. Dat viel op. ” ben je moe?” vroeg een collega. Ik reageerde ” nee hoor, ik was aan het luisteren”. Lacherig liep mijn collega weg.

Het is weer tijd voor een nieuwe VLOG!!

Ik ben zo iemand die maar 2 woorden uit een mond hoort en al direct reageert.

Ik ben nog aan het oefenen en aan het leren maar ik merk wel al resultaat. Je kan veel meer impact maken door te luisteren. We luisteren vaak om te reageren maar we luisteren niet om te horen wat de ander zegt. Ik hoef maar 2 woorden te horen en ik geef al een antwoord of reactie.

Door goed te luisteren naar wat er wel en niet gezegd wordt kan je veel succesvoller worden in samenwerken.

Ben je ook een kletskous? Altijd aan het woord? Vast met de beste bedoelingen. Je kan veel effectiever worden door te luisteren. Ga er bewust mee aan de slag!

Meer blogs kan je vinden op mijn website www.MouniaHouari.com

Groetjes,

Mounia

Posts created 61

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: