Dan maar geen powervrouw!

Ik heb eerst getwijfeld of ik hier wat over moet delen, of het mij niet kwetsbaar maakt of ik hiermee niet het beeld wat jij van mij hebt beïnvloed maar ik doe het toch…

Je voelt het. Weken lang. Maanden lang. In mijn geval misschien wel 2 jaar lang. Moet ik hier wat mee dacht ik?

Knallen, knallen, knallen. Je bent jong, ambitieus, een trotse medewerker, een trotst moeder en een trotse hardloopster ( ik ben net een jaar geleden met hardlopen en heb al een record gehaald van 21,4 km dus vandaar het woord trots). Je omgeving noemt je sterk, wow wat ben jij een powervrouw hoor je dan na elk gesprek dat je met iemand hebt. Ik kan je vertellen dat voelt goed! Het geeft je energie. Je voelt je zelfverzekerd en je straalt dat ook uit.

Maar toch voel je dat dingen energie kosten. Dat kan ook niet anders denk je bij jezelf. Het is 2016. We hebben het nou eenmaal druk. Dit is het leven. En wat is het mooi. Je krijgt juist energie van alle dingen die je doet (dit zeg ik vaak tegen mezelf).

Uren, dagen, maanden vliegen er voorbij. De ene periode is drukker dan de andere maar toch vul je de rustigere periode met privé dingen zodat je lekker bezig blijft. Ondertussen gebeuren ook vervelende dingen (overlijden, darmklachten, huidklachten) maar goed part of life. We gaan door.

Maar dan het gevoel wordt steeds sterker, dingen gaan je steeds meer energie kosten. Je hebt geen energie om te gaan sporten maar je gaat toch (Mounialogica). Thuiskomen en direct liggen op de bank. Lekker chillen denk je dan. Dekentje, theetje hup zet Netflix maar aan want energie voor huishouden heb je op dat moment even niet. En de kleine kan ook alleen spelen met zijn auto’s denk je dan.

Maar dan merk je dat slapen moeilijk gaat. Veel draaien, deken weg dan toch weer terug (ik kan niet zonder deken slapen). Je wordt wakker en denkt dit was geen fijne nacht maar dat kan gebeuren. Hebben we allemaal wel eens. Hup we gaan weer knallen. Uren, dagen, maanden gaan er voorbij en de nachten worden steeds korter.

Je bent veranderd hoor je je collega dan ineens zeggen terwijl hij achter zijn laptop zit te werken en naar zijn beeldscherm blijft staren. Ik zie je steeds meer afglijden. Hoezo zeg je dat? Nee gewoon ik vind je anders. Vroeger was je ook veel aardiger. Whatever dacht ik! Je bent zelf veranderd #sukkel (dat waren mijn emoties toen) toch blijft het hangen, je voelt het wel aan je energie maar je bent een powervrouw en je hebt alles onder controle dus mijn collega zit ernaast!

Uren, dagen later zit je op een stoel voor de spiegel. Het is tijd om naar je werk te gaan maar je blijft naar jezelf staren. Zou ik dan toch veranderd zijn? Het wordt nog erger je leeft op slaappillen, je brein draait overuren, je werk gaat door, je gezin klaagt over je minimale inbreng en je grote afwezigheid en ergens probeer je nog tijd te maken voor hardlopen (gemiddeld 40 km per week) en het is alweer een tijdje geleden dat iemand je powervrouw heeft genoemd…en de volgende dag zit je weer voor die spiegel. Zelfde tijd, zelfde positie. Je hebt een shirt in je handen maar je krijgt em niet aan. Het kost teveel energie om je armen omhoog te houden, je hoofd door het shirt te steken en het shirt dan goed te zetten. dingen gaan van kwaad tot erger. Emoties heb je niet onder controle, je slaapgebrek zorgt ervoor dat je fel kan reageren en de mensen die zich om je bekommeren die behandel je respectloos…en ineens besef je het: Ik ben helemaal geen powervrouw!

Mijn punt is zorg voor een goede balans in je leven. Je kan niet alles doen, zo zijn we niet gemaakt. Wees geen powervrouw, wees een gelukkige vrouw, een gezonde vrouw. Niet voor je omgeving maar voor jezelf en uiteindelijk zal jouw omgeving daar gelukkiger van worden. Als je voelt dat het teveel wordt dan neem je een dagje vrij (breekt zo lekker de week). Luister naar jezelf, luister naar je lichaam, luister naar de mensen die om je geven en je proberen te waarschuwen. Zet die ego even opzij. Je hoeft je nergens voor te schamen. Het kan ons allemaal even teveel worden.

Begin vandaan, begin bij jezelf.

Meer blogs:

Groetjes Mounia

Ik wil jou helpen om jouw droombaan te vinden! Door verschillende blogs probeer ik je te inspireren en te triggeren om na te denken over jouw toekomst. Blijf op de hoogte! Nu ook via mijn Facebook pagina https://lnkd.in/gEHBSWM

Posts created 61

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: